Att göra

I samband med er vistelse på Åkagårdens Lodge finns det en hel del att göra. Förutom att besöka Båstad och Torekov så har vi här nedan listan några av pärlorna på Bjärehalvön.

Mer information om evenemang och besöksmål hittar ni på Båstad Turist hemsida.

Golf

Bjärehalvön är känt för sina många och vackra golfbanor. Här finns hela 6 banor med totalt 117 hål.
Runt hörnet på Lodgen ligger Åkagårdens GK. När du bokar din vistelse på Lodgen så kan vi hjälpa dig att boka tider på golfklubbarna. 

Hovs Hallar

Hovs Hallar är den yttersta delen av Hallandsåsen, där den möter havet på Bjärehalvön. Hallar är ett äldre namn för hällor (klippor) och har bland annat givit namn åt landskapet Halland. Vid Hovs Hallar finner man bevis för havet nedbrytande kraft, där åsen får sin tvära avslutning i ett 1,5 kilometer långt klipparti med grottor och klapperstensfält. Vid Arilds port, en klippformation som blivit ett landmärke, störtar klipporna brant ned i havet. Här finns klippformationer från 10 meters höjd till hela 30 meter.

Vallåsen

Med en största fallhöjd på 145 meter och längsta nedfart på 1260 meter erbjuder Vallåsen röda, gröna och blå nedfarter. Ambitionen är att erbjuda varierande skidåkning över stora ytor. Läs mer på deras hemsida. 

Birgit Nilsson Museum

Välkommen att uppleva gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld! Birgit Nilsson (1918-2005) växte upp på en lantgård i Svenstad. Gården som varit i släktens ägo sedan 1700-talet är i dag ombyggd till ett museum tillägnat "La Nilsson"

Läs mer om museet på deras hemsida!

   

Hallands Väderö

Hallands Väderö är en 3km² stor ö som är belägen strax väster om Torekov. Ön har unika natur- och kulturvärden och är sedan 1958 klassad som naturreservat samt Natura 2000-EU område. På ön finns bland annat Kungseken som är Sveriges grövsta ek med sina 5,24 meter i omkrets och det finns en bokskog från 1700-talet

Här hittar du mer information om Hallands Väderö.

Grevie Backar

Det som främst sätter sin prägel på Grevie Backar är de betande rullstensåsarna. Dessa bildades för ca 14 000 år sedan, då den senaste landisen började släppa sitt grepp över den nordvästra delen av Skåne.

Här finns fornlämningar efter mänsklig verksamhet främst daterade från brons- och järnålder t ex brons- och järnåldersgravar, stengärden, övergivna åkrar, röjningsrösen, fägata och hålväggar. Åsryggarna har under lång tid används som betesmark utan gödsling. 

Hålehall

I området finns förutom bokskog även flera våtmarker och småbäckar. Under förhistorisk tid har vissa delar av området varit uppodlade. Särskilt tydlig är spåren söder om Hålehallstugan. Här finns fornåkrar i form av terrasserade åkerytor och små stensamlingar som kallas röjningsrösen. Det är osäkert från vilken tid de härstammar från eftersom inga utgrävningar är gjord i området men troligtvis har åkrarna brukats någon gång under järnåldern, kanske under vikingatiden.

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar är en 14 ha stor trädgårdsanläggning som ligger några kilometer utanför Båstad. Den grundades i början av 1900-talet av Rudolf Abelin. Trädgården omfattar flera olika trädgårdsrum med en italiensk barockträdgård, en renässansträdgård, en klosterträdgård, en orientalisk trädgård och en japansk trädgård.

För öppettider och mer information besök deras hemsida.
       
   

Pysselsugen

I Vejbystrand ligger Pysselsugen. Företaget brinner för scrapbooking och pyssel. Företaget har ett showroom där kunder kan komma och få inspiration för sitt skapande. Företaget anordnar även kurser. Företagets kurser hittar du här.

Zipline och Sommarrodel

Zipline och sommarrodel. Inget för höjd-eller farträdda men kittlande för alla andra. Ger garanterad adrenalinkick. Läs mer här.

Rid Islandshäst

Båstad Islandshästar hälsar såväl vana ryttare som nybörjare välkomna året runt, vardag som helgdag. För barn gäller ålder 8 år med ridvana som rider tillsammans med förälder. Turridningar sker i skogsområden nära Båstadstrakten. Här får Ni uppleva ridning i en vacker natur med omväxlande öppet landskap och skog. Läs mer på deras hemsida Båstads Islandshästar