Vinter på Lodgen

Under vinterhalvåret finns det en hel del att göra på Åkagårdens Lodge.

Om det har fallit snö så finns det fina pulkabackar på Golfbanan som ligger precis runt hörnet. Det går även alldeles ypperligt att åka längdskidor på banan.

Vill man åka slalom så är det Vallåsen som gäller. De erbjuder 5170m preparerade nedfarter och en sammanlagd åkyta på 200,000 m2. Med största fallhöjd på 145m och längsta nedfart på 1260m erbjuder Vallåsen röda, gröna och blåa nedfarter. Innan jul finns det många Julmarknader på Bjärehalvön. Läs mer på Båstad Turisms hemsida.

 

Varför inte kombinera ditt boende på Åkagårdens Lodge med ett besök i Köpenhamn. Den nya Pågatågsstationen ligger ca 1,5 km från Lodgen och därifrån tar det ca 1,5 timme via Helsingör till Köpenhamn.

I Köpenhamn finns flera julmarknader, som passande kan kombineras med julhandel i Köpenhamns julpyntade centrum. Till exempel kan man besöka Royal Copenhagen på Strøget, där man varje jul har en tradition att utvalda kända danskar får lov att duka sitt eget julbord. De stora varuhusen Illum och Magasin brukar också vara imponerande med allt julpynt, liksom alla andra affärer, cafeer osv. gör sitt för att skapa julstämning. Information om alla julmarkander som finns i Köpenhamn.